behandlingavacne.se

Aberela

Hem > Aberela

Aberela

Aberela är ett receptbelagt läkemedel som innehåller den aktiva substansen tretinoin, en form av vitamin A. Det används främst för att behandla akne och vissa andra hudproblem. Aberela fungerar genom att påverka tillväxten av hudceller och kan även hjälpa till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Ett annat närliggande läkemedel är Roaccutan.

Vad är Aberela?

Aberela är en form av vitamin A och används främst som en behandling för akne, pormaskar och andra hudproblem. Det är en receptbelagd medicin, så konsultation med en läkare är nödvändig innan du påbörjar en Aberela-behandling.

Så fungerar medicinen

Aberela fungerar genom att påverka hudcellernas tillväxt och lösa upp talg och andra orenheter i porerna, vilket kan leda till en klarare och renare hud. Läkemedlet kan även hjälpa till att minska fina linjer och rynkor. 

Användningsanvisningar

För bästa resultat bör Aberela appliceras på rengjord hud en gång om dagen, helst på kvällen. Det är viktigt att följa läkarens anvisningar för att undvika hudirritation. 

Tips och råd vid användning

Om du använder Aberela, se till att undvika solen så mycket som möjligt, eftersom din hud kan bli extra känslig. Använd solskydd och kläder som täcker huden när du är utomhus.

Får vem som helst använda Aberela?

Aberela är en receptbelagd medicin, vilket innebär att du behöver en läkares godkännande för att använda den. Den rekommenderas vanligtvis inte för gravida kvinnor eller personer med vissa andra medicinska tillstånd.

Finns det några biverkningar?

Ja, vanliga biverkningar inkluderar hudirritation, torrhet och rodnad. Om dessa symtom är svåra bör du omedelbart konsultera en läkare.

Hur snabbt ser man resultat?

Resultaten varierar från person till person, men många ser förbättringar inom de första veckorna. För bästa resultat, fortsätt använda Aberela som rekommenderat av din läkare.