behandlingavacne.se

Acneärr

Hem > Acneärr

Behandling mot acneärr

Acneärr är en vanlig besvärlig följd av akne och pormaskar. De kan vara i olika former och storlekar, och kan påverka din självkänsla. Det finns dock ett antal behandlingar som kan hjälpa dig att reducera eller ta bort ärren. Vilken metod som är bäst för dig beror på typen och svårighetsgraden av dina ärr. Det är till exempel vanligt att få mycket finnar som gravid på grund av alla hormoner i kroppen, men då kan det finnas vissa saker att tänka på som skiljer sig från behandling av en person som inte är gravid.

Populära kliniker

Nordiska kliniken

Nordiska Kliniken har lång erfarenhet av behandling mot acneärr som effektivt reducerar synligheten. De erbjuder flera olika behandlingsmetoder som är effektiva mot olika typer av problem och arbetar kontinuerligt med att uppdatera sina metoder för att erbjuda de mest aktuella och effektiva behandlingsmetoderna.

Telefon: 08-411 76 76

Mejl: info@nordiskakliniken.se

Adress: Drottninggatan 33, Stockholm

Acnespecialisten

Acnespecialisten erbjuder effektiva metoder för dig som vill behandla ärr efter acne. Behandlingen inleds alltid med en konsultation följt av en anpassad behandling för dig. De arbetar främst med en metod som kallas microneedling, som innebär att tonen och hudytan jämnas ut för att minimera synligheten av ärren.

Telefon: 08-29 61 01

Mejl: kund@acnespecialisten.se 

Adress: Sturegatan 32, Sundbyberg

Dermani clinic

På Dermani Clinic erbjuds skräddarsydda behandlingar med fokus på att minska synligheten av ärren, som Fraktionerad RF Microneedling och Laser. Dessa behandlingar syftar till att förbättra hudens struktur och utseende, med kort återhämtningstid och trygga resultat. De har lång erfarenhet av den här typen av behandlingar och för en personlig behandlingsplan är det bäst att boka en konsultation hos kliniken.

Telefon: 0707-57 04 25

Mejl: mailto:linkoping@dermani.se

Adress: Nya Tanneforsvägen 22C, Linköping

Metoder för att behandla akneärr

Här kan du läsa om några av de vanligaste metoderna. Det finns flera olika metoder att överväga, och vi rekommenderar att du fördjupar dig lite i den du är intresserad av.

Laserbehandling

Laserbehandling är en av de mest effektiva metoderna. Laserstrålar används för att bryta ner kollagenet i huden, vilket hjälper till att jämna ut huden och minska synligheten av besvären.

Kemisk peeling

Kemisk peeling är en annan effektiv, behandlande metod. Syror används för att exfoliera huden och ta bort de yttre lagren, vilket kan hjälpa till att reducera synligheten.

Mikrodermabrasion

Mikrodermabrasion är en mekanisk exfolieringsteknik som hjälper till att ta bort det översta hudlagret. Metoden är effektiv för att behandla mindre akneärr och kan utföras av hudterapeuter. Mikrodermabrasion rekommenderas dock inte för djupare besvär.

Tips för att minska dina besvär

  • Använd solskydd då solen kan förvärra besvären.
  • Undvik att klämma på dina finnar eftersom det ofta gör mer skada än nytta.
  • Håll huden återfuktad: En väl återfuktad hud är mindre benägen att bilda ärr.

Vanliga frågor

Vad är akneärr?

Akneärr är permanenta texturförändringar eller fördjupningar i huden som uppstår efter att akne har läkt. De kan vara av olika former och djup, och kan vara svåra att bli av med helt.

Hur tar man bort dem?

Det finns inget botemedel, men det finns en rad behandlingar som kan hjälpa till att reducera eller ta bort dem. Vilken metod som är bäst för dig beror på typen och svårighetsgraden av dina besvär. Du kan överväga behandlingsmetoder som laserterapi, mikrodermabrasion och kemisk peeling, som du kan läsa mer om ovan. 

Varför uppstår dem?

De uppstår när aknebakterier orsakar inflammation i huden. Denna inflammation kan skada hudens kollagen och elastin, vilket leder till att huden blir ärrbildande. När akne läker kan kollagenfibrer i huden förändras och det bildas nya.

Vilken metod är mest effektiv?

Effektiviteten av en metod varierar beroende på dina specifika behov och hudtyp. Det är därför viktigt att rådgöra med en hudspecialist för att identifiera vilken behandlingsmetod som är mest effektiv för just dig.

Hur lång tid tar det att behandla besvären?

Behandlingstiden varierar beroende på typen och svårighetsgraden. Det kan ta allt från några månader till flera år att se resultat.