behandlingavacne.se

Basiron Stioxyl

Hem > Basiron Stioxyl

Basiron & Stioxyl

Här kan du få en djupare inblick i läkemedlen Basiron och Stioxyl, och vad de kan användas till.

Vad är Basiron?

Basiron är ett receptfritt läkemedel som används för att behandla mild till måttlig akne. Den aktiva ingrediensen i Basiron är bensoylperoxid, som har en antibakteriell effekt och hjälper till att minska antalet bakterier som orsakar akne. Läkemedlet appliceras topiskt på huden där aknen förekommer. Det kan orsaka hudirritation som en biverkning, och det är viktigt att följa instruktionerna för användning. Du ska vara särskilt försiktig om du är gravid. Rådgör alltid med din läkare först och det finns speciella behandlingar för dig som besväras av mycket finnar som gravid.

Vad är Stioxyl?

Stioxyl är ett receptfritt läkemedel som används för behandling av mild till måttlig akne och pormaskar. Den aktiva substansen i Stioxyl är bensoylperoxid, som har en antibakteriell effekt och även hjälper till att öppna porerna. Precis som Basiron appliceras Stioxyl topiskt på de områden där akne förekommer. Användning kan leda till hudirritation som en potentiell biverkning.

Behandlingsområden

Både Basiron och Stioxyl används primärt för behandling av mild till måttlig akne. De kan vara effektiva mot flera olika typer av akne, inklusive pormaskar (komedoner), vita prickar (papler) och inflammerade bölder (pustler). 

Hur fungerar krämerna?

Bensoylperoxid, den aktiva substansen i både Basiron och Stioxyl, fungerar genom att döda akneorsakande bakterier och minska inflammation i huden. De hjälper också till att öppna tilltäppta porer, vilket gör det lättare för talg att flöda fritt och minska risken för nya utbrott.

Alternativa metoder

Förutom Basiron och Stioxyl finns det andra metoder som också kan vara effektiva för att behandla pormaskar. En sådan metod är mekanisk porrengöring, som dock kan vara skonsammare mot huden men också mindre effektiv på lång sikt. Om det inte hjälper finns det starkare mediciner som kan användas, ett sådant exempel är Roaccutan men det är receptbelagt och då krävs det alltid en läkare skriver ut medicinen.

Tips för förstagångsanvändaren

Om du använder Basiron eller Stioxyl för första gången, rekommenderas det att starta med en lägre koncentration för att se hur huden reagerar. Ett patch-test kan också vara bra att göra innan du applicerar produkten på hela ansiktet.

Varför patch-test?

Ett patch-test rekommenderas för att säkerställa att du inte har någon allergi eller överkänslighet mot någon av ingredienserna i Basiron och Stioxyl. Genom att göra ett patch-test kan du undvika eventuella biverkningar och allergireaktioner.

Vanliga frågor

Hur använder man Basiron?

Basiron appliceras topiskt på rengjord och torr hud där akne förekommer. En liten mängd av produkten tas och masseras försiktigt in i huden. Det är viktigt att undvika kontakt med ögon, mun och andra känsliga områden.

Hur länge ska man använda Basiron?

Behandlingslängden kan variera beroende på individens respons på medicinen, men många ser förbättringar efter några veckors regelbunden användning. Det är viktigt att konsultera en läkare eller hudläkare för att fastställa hur länge behandlingen bör fortsätta.

Hur ofta ska man använda Basiron?

Användningsfrekvensen för Basiron kan variera beroende på rekommendationer från en läkare eller tillverkarens instruktioner. Oftast rekommenderas det att produkten appliceras en till två gånger per dag. Det är viktigt att följa anvisningarna för att minimera risk för hudirritation.

Hur snabbt ser man resultat?

Effekten kan variera från person till person, men vanligtvis ser man resultat inom 4 till 6 veckor. Det är viktigt att följa användningsanvisningarna och vara konsekvent i din behandling.

Kan Basiron torka ut huden?

Ja, en vanlig biverkning av Basiron är att huden kan bli torr. Det är därför viktigt att också använda en återfuktande kräm i din hudvårdsrutin.

Fungerar krämerna på alla hudtyper?

Basiron och Stioxyl är oftast effektivt på alla hudtyper, men det kan vara bra att konsultera en hudläkare för att säkerställa att produkten är lämplig för just din hudtyp.

Var kan man köpa Basiron / Stioxyl?

Både Basiron och Stioxyl är vanligtvis tillgängligt på apotek och vissa onlinebutiker. Priset kan variera, så det kan vara värt att jämföra olika återförsäljare innan du gör ett köp.