Bota acne hemma

Huskurer mot akne

Innan du använder någon typ av hemmakur mot akne är det oerhört viktigt att du förstår exakt varför du bör använda den och vad den kommer att göra med din hud. Vi gör vårt bästa för att ge dig rätt information. Du bör dock alltid rådfråga din läkare innan du använder något du inte är säker på, oavsett om du läst det här eller någon annanstans.

När du tillämpar någon av dessa behandlingar eller andra typer av åtgärder mot acne, se till att du är skonsam och du gnugga inte. Använd alltid behandlingar mot acne med måtta. Om du inte är säker på hur mycket du använder sedan använda så lite som möjligt eller inte alls.

Vitamin B5 mot acne

Vitamin B50 150 tabletterEn studie av Dr Lit-Hung Leung under 1995 visade att genom att använda höga doser av vitamin B5 så lyckades han att få bukt med patienternas akne. Detta är dock en omtvistad studie. Leung utfärdade pantotensyra i doser mellan 10-20g, oralt samt genom en kräm. Denna studie är den enda som har använt Vitamin B5 som ett botemedel mot akne. Enligt teorin ska vitamin B5 fungera genom att minska talgproduktionen. När talgproduktionen minskar täpps porer inte lika lätt. Vitamin B5 har därmed samma typ av effekt på huden som Roaccutan, men utan allvarliga biverkningar. Vi på Behandling av acne rekommenderar Er att prova denna metod eftersom den är säker och förhållandevis billig jämfört med många andra. Svenskt Kosttillskott, till exempel, köpa vitamin b5 till ett bra pris.

Butik Erbjudande Leverans Frakt Direktlänk
boozt Fri frakt 2-3 dagar 0 kr

Förutom att vara en medel mot finnar är B-vitaminer även bra för:

  • Producerandet av manliga och kvinnliga könshormoner
  • Nedbrytandet av kolhydrater, proteiner och fetter
  • Producerandet av röda blodkroppar
  • Underhåll av frisk hud och nerver

Tandkräm på finnar

Tandkräm mot acne

Tandkräm mot acne

Vissa människor använder tandkräm för att behandla finnar och de drabbade områdena. Det finns motstridiga åsikter om huruvida detta fungerar eller inte. Teorin är att tandkräm innehåller små mängder svavel som torkar ut huden. Det finns också en teori om att vissa tandkrämer som Colgate innehåller en antimikrobiell vid namn triclosan som kan döda en del bakterier. Det finns dock bevis att använda tandkräm även kan orsaka akne genom att irritera huden. Med andra ord bör du tänka igenom om detta innan. Om du ska försöka använda tandkräm, föreslår vi att du använder en mycket liten mängd över natten på toppen av en finne och inte mer. Sprid inte tandkrämen över huden eftersom det kommer att orsaka mer irritation.

Fuktighetskräm

Fuktigshetskrämer skapar inte mer akne, olja gör det. Att låta din hud torka ut kommer att orsaka mer akne att bryta ut på grund av att talgkörtlarna producerar ökade mängder av olja som kommer att täppa till porerna. Det är viktigt att hitta rätt fuktkräm som inte täpper till porerna. Vissa oljor som lavendel, geranium, palmer och avokado kommer dessutom bidra till att mildra den inflammation som skapats av akne.

Experimentera med ett par olika fuktighetskrämer innan du bestämmer dig för vilken du fortsättningsvis kommer nyttja. Tänk på att olika fuktighetskrämer fungerar olika bra på olika personer.

Ansiktsmask med rå äggvita

Äggvita mot acne

Äggvita mot acne

Att använda äggvita som ansiktsmask är bra för huden. Denna behandling mot acne tillämpar sig bäst under ett bad. Knäck ett ägg i en skål och ta bort gulan. I badet, häll äggvitan över hela ansiktet och låt det torka. Äggvitan kommer att dra åt sig över ytan på ditt ansikte för att småningom torka. Efter 10-15 minuter eller när ägget har torkat, stänk vatten över ansiktet och ta försiktigt bort resten av äggvitan. Ditt ansikte kommer då kännas mycket mjuk, smidigt och frisk. En härlig känsla. Försök att inte gnugga huden för mycket efter, utan du vill att egenskaperna från äggvitan ska penetrera huden ordentligt. Du kan också blanda i lite honung i äggvitanblandningen innan du använder den i ansiktet.

Omega 3-oljor

Omega-3 och linfröoljor påstås hjälpa akne på grund av de antiinflammatoriska egenskaper som kan vara önskvärt för att lugna ner de inflammerade områden av huden. De ger också nödvändiga fettsyror som är bra för frisk hud. Det är dock allmänt vedertaget att omega 3 inte är ett botemedel mot akne. Linfrön är en bra källa till omegaoljor.