P-piller

P-piller mot akne

För vissa kvinnor hjälper p-piller mot deras problem med acne. Det finns till och med mediciner mot acne som bör kombineras med just p-piller. Dock är denna behandling självklart inte att rekommendera för män eftersom det rör sig om kvinnliga hormoner.

Hur kommer det då sig att p-piller mot finnar kan fungera? Kvinnor och kanske ännu oftare tonårsflickor får ofta förvärrad acne precis innan de får mens. Eftersom p-piller gör att man inte får mens utan mer en mensliknande blödning så jämnas hormonnivåerna ut. Det är just detta som gör att utbrotten som brukar ske före mens blir mindre allvarliga.

P-piller mot acne


Creative Commons License photo credit: starbooze

Hos unga flickor är det ofta svängningarna av hormonerna östrogen, gulkroppshormon och testosteron som kan orsaka acne. När nivåerna stabiliserar sig efter tonåren brukar aknen för många försvinna. Även om man inte har problem med acne från början kan man uppleva att hormonella preventivmedel ger vackrare hy. En stark medicin mot acne är Isotretinoin. Den brukar ofta kombineras med p-piller. Det är mycket viktigt att man inte är gravid när man tar denna medicin.

Det är värt att ta sig en funderare på är de biverkningar som p-piller kan föra med sig. Biverkningarna för p-piller inkluderar: viktuppgång, illamående, mellanblödningar, minskad sexlust m.m. I sällsynta fall kan kvinnor drabbas av blodpropp eller stroke.

Om du även tar antibiotika mot finnar, bör fråga din läkare om effekten för p-pillren försämras av just den antibiotikan. Två sorters p-piller som säljs i Sverige och som brukar vara populära mot acne är Yasmin och Diane. Diane ska ej användas enbart för att förhindra graviditet, utan det är någonting man tar just om man har svår acne.

Vi på Behandling av acne rekommenderar Er att prova vitamin b5 eftersom det är säkert och förhållandevis billigt jämfört med många andra. Svenskt Kosttillskott, till exempel, köpa vitamin b5 till ett bra pris.

Butik Erbjudande Leverans Frakt Direktlänk
boozt Fri frakt 2-3 dagar 0 kr