Proactiv & Proactive

Kändisarnas val

Året var 1995 då två personer vid namn Dr Kathy Fields och Dr Katie Rodan, som båda är utbildade dermatologer från universitetet i Stanford, insåg att det fanns ett behov på marknaden för en ny typ av behanding för finnar. Den skulle vara effektiv och kosmetiskt acceptabel. Proactive föddes på baksidan av ett begrepp om att behandla hela det infekterade hudområdet, snarare än bara enskilda punkter eller finnar. Namnet kom till eftersom hela idén är att behandla det drabbade området tills all akne har försvunnit, och sedan fortsätta att behandla den friska huden för att förhindra acne kommer tillbaks. Det är vad aktiv strategi handlar om, att vara proaktiv för att förebygga att akne uppstår i första hand. Tanken är således att denna hudvårdsserie är något du ska använda kontinuerligt, inte bara under en kort period då du råkar få problem med akne.

Fungerar det?

Ni alla har säkert hört talas om Proactiv och Proactive, namnet varierar beroende på marknad men det är samma produkt. I TV och på Internet kan man se kändisar som Justin Bieber, Avril Lavigne, Katy Perry, Jessica Simpson, P Diddy med flera göra reklam för produkten.

Som med många produkter så fungerar den för vissa, men inte för andra. Många som det dessutom har fungerat för, slutar det att fungera för efter månader eller år. Det finns med andra ord inga enkla och raka svar. Om du funderar på att köpa denna hudvårdserie, gör det via ett företag som erbjuder full returrätt ifall det inte fungerar på dig. Haléns till exempel erbjuder detta. Det är trots allt en förhållandevis dyr produkt.

En sak att ha i åtanke är att processen att applicera denna hudvårdsserie, det är en process i tre steg, tar cirka 10 minuter per dag. Om du vet att du är en människa som kommer slarva med det, beställ då inte den. Det är viktigt att du följer alla steg för att dessa produkter ska få en chans att bekämpa finnarna ordentligt.

Biverkningar

De vanligaste biverkningarna av Proactiv är torr hy och irritation. Inga allvarliga biverkningar har rapporterats.